Myllymäkis mästarmat

Annons

Stjärnkocken Tommy Myllymäki kan ståta med ett gäng troféer från olika matlagningstävlingar bland annat från prestigefyllda Bocuse d’Or. Han är ett välbekant ansikte från TV och tidningar (porträtterad i Residence 2015/2) och många var vi, som bänkade oss för att följa hans väg mot förstaplatsen i tv-tävlingen Kockarnas kamp år 2012.

fiskmos myllymäki
Recept på fiskmos eller brandade finns med i boken.  

Myllymäki är också kokboksförfattare och har bland annat skrivit de två böckerna Grönsaker: tillbehör och garnityr och Såser. Nu sätter han havets läckerheter i fokus med den nya boken Fisk & skaldjur.

Och det är mästarmat vi bjuds på. Eller vad sägs om hummer i smörsås, en rätt som självaste Leif Mannerström lärde Tommy Myllymäki att laga? Eller havskräftsboll som Myllymäki lagade till den svenska Bocuse-uttagningen 2010? Vi får också stifta bekantskap med ett gäng spännande recept på klassikern lax, som flammad lax och laxtartar. Som om denna matlagningslyx inte vore tillräcklig så innehåller boken elegant färgglada fotografier av Charlie Drevstam, vars senaste alster visades i Residence 2015/2. Fisk & skaldjur är också en lärobok, de ljuvliga recepten och färgsprakande bilderna varvas med intressanta fisk-fakta.

fisk och skaldjur tommy myllymäki
 

Fisk & Skaldjur, Tommy Myllymäki, Natur & Kultur, 214 :- adlibris.

Foto: Charlie Drevstam.

Publicerat 07 oktober 2015
Annons