4 snygga och goda cocktails att bjuda på
Här är 4 goda cocktails med den franska apelsinlikören Cointreau som bas.
Tillsammans med ett tjugotal av Sveriges främsta barer bjuder Cointreau in till cocktailevents där respektive bar skapat en cocktail inspirerad av en kvinnlig förebild. Samtliga cocktails är även samlade i en coffee table-bok som lanseras samma datum. Boken är en hyllning till varumärkets musa – Louisa Cointreau som kämpade för kvinnors rättigheter i Frankrike under början av 1900-talet.
1. We Have Paris
Skapad av: Pigalle, Göteborg
Ingredienser:
40 ml färsk blodgrapejuice
30 ml Cointreau
20 ml Tequila Blanco
10 ml halloncoridal
Rödbetssalt
Is
Gör så här:
Häll alla ingredienser i en shaker och skaka med is. Sila sedan upp drinken i ett glas kantat med rödbetssalt. Servera och njut.
2. Mio
Skapad av: Taverna Brillo, Stockholm
Ingredienser:
25 ml Cointreau
20 ml vit rom
5 ml apricot brandy
Maraschino-körsbär
Apelsinskal
Gör så här:
Blanda alla ingredienser tillsammans med mycket is och sila ner i ett martiniglas. Toppa med ett maraschino-körbär och garnera med apelsinskal.
3. 4 journey cocktail
Skapad av: Pharmarium, Stockholm
Ingredienser:
25 ml Cointreau
25 ml Grey Goose Vodka
10 ml O:P Andersson
10 ml Butter Beer-socker
10 ml citron
1 barsked Genever
Bambinasoda
Gör så här:
Bambinasoda: Värm upp 30 cl prosecco, 10 cl Aperol, 2 barskedar citronsyra och 3 dl socker tills det bildat ett koncentrat. Låt det svalna. Blanda sedan 8 cl av koncentratet med 10 cl sodavatten.
Butter Beer: Värm upp 50 cl öl tills bubblorna försvinner. Tillsätt 40 cl socker och 100 g smör. Låt sjuda tills sockret löst upp sig och sila av.
Skaka sedan alla ingredienser och sila upp i ett glas. Fyll på med krossad is, toppa med bambinasoda och avsluta med att garnera drinken med apelsin och hallonpulver.
4. Both feet on the ground
Skapad av: Brasseriet, Stockholm
Ingredienser:
20 ml Cointreau
25 ml Château du Breuil, chocolate Blend
25 ml Bokma Genever
10 ml riven choklad
2 skvättar Fee Brothers Aztec Chocolate Bitters
Bladguld
Gör så här:
Häll alla ingredienser i ett större glas. Häll sedan i is och rör runt med en barsked tills drinken är väl kyld. Sila av i ett serveringsglas och dutta några droppar Cointreau på glasets kant att fästa bladguldet och den rivna chokladen på.
Läs också:
5 trendiga drinkar – med äggvita