Bartenderns 3 godaste cocktails med champagne
Inför internationella champagnedagen 2016, som i år infaller den 21 oktober, har restaurangen Supper tagit fram tre goda cocktails med champagne. Är du sugen att testa någon?
The Wine Company har tillsammans med restaurangen Supper tagit fram tre cocktails baserade på champagne. En enklare, en mellansvår och en något mer avancerad. Så här säger Anton Regnéll, barchef på Supper:
– Champagnecocktails har en gammal historia där de kanske mest kända är Bellini och French 75. På Supper jobbar vi mycket med smakkombinationer och fruktighet, vilket ofta ger en komplexitet tillsammans med champagnen. Detta återspeglas i de drinkar som vi har skapat, där vi har gjort varianter på klassiska drinkar fast på vårat sätt.
Här är tre goda recept, från vänster till höger.
Framboises et Pommery
Ingredienser:
3 cl hemgjord skogsbärssockerlag
1 cl Chambord
Fyll upp med Champagne Pommery Noir Brut
Gör så här:
Häll skogsbärssockerlag och Chambord i en champagneflöjt, toppa med Champagne Pommery Noir Brut. Rör försiktigt med en sked.
Läs även: 3 nya höstbubbel från lyx till budget
The Mint Heritage
Ingredienser:
3 cl Bacardi Heritage
1,5 cl limejuice
1 cl sockerlag
8 blad mynta
Fyll upp med Champagne Jean de Villaré Grande Reserve
Gör så här:
Skaka alla ingredienser utom champagnen i en shaker med is, sila genom en fin sil i en coupette med en stor isbit i. Garnera med myntatopp.
Läs även: Vet du skillnaden på champagne, cava och prosecco?
Royal Pineapple Dennis
Ingredienser:
3 cl Pisco Waqar
2 cl Merlet lune d’abricot
3 cl citronjuice
2 cl passionsfruktssockerlag
3 cl ananasjuice
2 stänk Peychaud bitters
10 cl Champagne Barons de Rotchild, brut
Gör så här:
Skaka alla ingredienser utom champagnen i en shaker med is, sila det i ett stort glas eller en urgröpt ananas. Fyll upp med is, garnera med ananasblad och färsk ananas.
Läs även: 6 drinkar med cava eller prosecco
Artikeln har ursprungligen publicerats på vår systersajt Elle mat&vin.