Enkla och goda jordnötsbollar – på bara 15 minuter
Lika enkla att göra som klassiska chokladbollar, men helt veganska och utan tillsatt socker. Det här är ett nytt favoritrecept.
Gillar du jordnötssmör, choklad, och sötsaker i bollform? Retorisk fråga – så klart du gör! Då har vi det perfekta receptet för dig, som dessutom är superenkelt, glutenfritt och helt veganskt.
Tillagningstid 15 minuter, frystid 25 minuter.
Du behöver:
- 2,5 dl rent jordnötssmör
- 4 msk lönnsirap
- 1-3 matskedar kokosmjöl (vid behov, se beskrivning)
- 1 krm havssalt (valfritt)
- 6 msk rice crisp-flingor (glutenfria om du vill)
- 12 msk chokladflingor
- 1/2 msk kokosolja
Gör så här:
1. Rör ihop jordnötssmöret och lönnsirapen hastigt i 30-60 sekunder tills det tjocknar.
2. Om det är för rinnigt kan du tillsätta kokosmjöl så att det får ungefär den här konsistensen. Tänk på att vänta någon minut på att mjölet ska suga upp vätskan.
3. Tillsätt saltet och flingorna och rör om igen.
4. Forma små bollar.
5. Smält ihop chokladen och kokosoljan på låg värme.
6. Doppa bollarna i den smälta chokladen med en gaffel, låt droppa av och placera sen på ett fat och ställ i frysen i 6-8 minuter.
7. Om du vill, skapa de fina chokladdetaljerna genom att droppa över lite choklad och ställa in i frysen i ytterligare 10-15 minuter.
Foto via: Oh She Glows