Höstens trendigaste konst – från galleriet The Ode To
I dag, den 8 september, släpper det digitala konstgalleriet The Ode To en ny kollektion. Handplockade konstverk med starka uttryck, hög variation på material och såklart med massor av olika konstnärer representerade. Vi längtar efter att få smycka ut våra väggar!
Våra hem återspeglar våra personligheter, men ibland är väggarna kala på grund av en osäkerhet i hur man hittar bra konst till överkomligt pris. Konstgalleriet The Ode To vill ändra på det. I senaste kollektionen finns en stor bredd av handplockad konst som kittlar och inspirerar inför hösten.
»Vi vill utmana den traditionella uppfattningen att väggkonst är svårt och dyrt genom den här nya samlingen av tavlor där man även kan få ett riktigt stort verk för ett mer tillåtande pris«, säger Anna Lukins, medgrundare och Chief Art Manager.
Den nya kollektionen från The Ode To
Den nya kollektionen är mångfacetterad. Det finns en stor variation av uttryck och konstnärer som får ta plats. Vi ser stora traditionella målningar på canvas, men också nya material med tavlor snidade i trä eller böljande speglar. En bred samling av originalkonstverk.
Konstgalleriet slår också ett slag för en annan tendens i konstvärlden, nämligen att låta konsten pryda de lägre delarna av väggen eller till och med stå på display på golvet.
Konstverken och konstnärerna
Bland de representerade konstnärerna finns både svenska och internationella namn. Här är några av våra favoriter bland konstverken.
Soraya Forsberg
Soraya Forsberg har bakgrund inom inredning och set design. Hon arbetar med restmaterial, blandar egna färger och jobbar med lager. Inspirationen bakom verket var möjlighet till förändring. Verkens tolkning och uttryck kan förändras beroende på hur verket placeras. Samma tavla kan ge rummet ett helt nytt utseende genom att enkelt vrida och vända på den.
Caia Leifsdotter
I en familj där arkitektur, konst och hantverk var en stor del av vardagen växte nästa konstnär upp; Caia Leifsdotter. Hon är själv verksam inom de olika ämnena och driver eget. Det som är spännande med Caias verk är det arkitektoniska, manipulationen av artificiella material till naturliga former. Hennes verk är utförda i akryl på mdf.
Jenny Beard
Jenny Beard blandar olika tekniker i sin konst. Innovativa digitala metoder blandas med traditionellt analoga. Englandbaserade konstnären vill skapa abstrakta verk som berör i stället för att betraktas.
Ben Graham
Ben Graham växte upp i Schweiz, men har sin bas i London. Även Ben jobbar med restmaterial för att skapa olika former i sina abstrakta och tredimensionella skulpturer. Det är det Alpiska landskapet och naturen från uppväxten i Schweiz som präglar Bens stil som konstnär.