4 snygga och goda cocktails att bjuda på

Här är 4 goda cocktails med den franska apelsinlikören Cointreau som bas.

Annons

Tillsammans med ett tjugotal av Sveriges främsta barer bjuder Cointreau in till cocktailevents där respektive bar skapat en cocktail inspirerad av en kvinnlig förebild. Samtliga cocktails är även samlade i en coffee table-bok som lanseras samma datum. Boken är en hyllning till varumärkets musa – Louisa Cointreau som kämpade för kvinnors rättigheter i Frankrike under början av 1900-talet.

1. We Have Paris

Pigalle We have paris[4]
 

Skapad av: Pigalle, Göteborg

Ingredienser:

40 ml färsk blodgrapejuice

30 ml Cointreau

20 ml Tequila Blanco

10 ml halloncoridal

Rödbetssalt

Is

Gör så här:

Häll alla ingredienser i en shaker och skaka med is. Sila sedan upp drinken i ett glas kantat med rödbetssalt. Servera och njut.

2. Mio

Tavarna Brillo - Mio
 

Skapad av: Taverna Brillo, Stockholm

Ingredienser:

25 ml Cointreau

20 ml vit rom

5 ml apricot brandy

Maraschino-körsbär

Annons

Apelsinskal

Gör så här:

Blanda alla ingredienser tillsammans med mycket is och sila ner i ett martiniglas. Toppa med ett maraschino-körbär och garnera med apelsinskal.

3. 4 journey cocktail

Skapad av: Pharmarium, Stockholm

Ingredienser:

25 ml Cointreau

25 ml Grey Goose Vodka

10 ml O:P Andersson

10 ml Butter Beer-socker

10 ml citron

1 barsked Genever

Bambinasoda

Gör så här:

Bambinasoda: Värm upp 30 cl prosecco, 10 cl Aperol, 2 barskedar citronsyra och 3 dl socker tills det bildat ett koncentrat. Låt det svalna. Blanda sedan 8 cl av koncentratet med 10 cl sodavatten.

Butter Beer: Värm upp 50 cl öl tills bubblorna försvinner. Tillsätt 40 cl socker och 100 g smör. Låt sjuda tills sockret löst upp sig och sila av.

Skaka sedan alla ingredienser och sila upp i ett glas. Fyll på med krossad is, toppa med bambinasoda och avsluta med att garnera drinken med apelsin och hallonpulver.

4. Both feet on the ground

Skapad av: Brasseriet, Stockholm

Annons

Ingredienser:

20 ml Cointreau

25 ml Château du Breuil, chocolate Blend

25 ml Bokma Genever

10 ml riven choklad

2 skvättar Fee Brothers Aztec Chocolate Bitters

Bladguld

Gör så här:

Häll alla ingredienser i ett större glas. Häll sedan i is och rör runt med en barsked tills drinken är väl kyld. Sila av i ett serveringsglas och dutta några droppar Cointreau på glasets kant att fästa bladguldet och den rivna chokladen på.

Läs också: 

5 trendiga drinkar – med äggvita

3 enkla drinkar med vodka som bas

Bartenderns 3 godaste cocktails med champagne

Publicerat 10 mars 2017
Annons