Frukostinspiration: wrap med rödbeteshummus och ruccola

En enkel och god frukostsmörgås som verkligen håller dig mätt! Fyll den med rödbetshummus, färskost, snabbsyrad morot, ruccola och solrosfrön.

Annons

Den här tunnbrödwrapen signerad Siri Barje och Nespresso är en riktig smakrik kombination som passar utmärkt som frukost när du är på språng. Dela wrapen i två delar och linda in den i bakplåtspapper – och ät på vägen!

För en person behöver du:
1 tunnbröd

3 msk rödbetshummus (se recept nedan)

1 näve ruccola

1 morot

1 msk vitvinsvinäger

4 skivor gurka

2 msk färskost

1 msk rostade solrosfrön

Salt och peppar

2-3 kokta rödbetor

Läs även: Laga mat utomhus – 7 smarta lösningar för uteköket

Så här gör du rödbetshummus:
1 burk kikärtor

1 msk tahini

1 vitlöksklyfta

1 tsk salt

Saften från en halv citron

1 tsk japansk soja (valfritt)

1 dl olivolja

2-3 kokta och skalade rödbetor

Läs mer: Så odlar du egna tomater – här är expertens bästa tips

Så här gör du tunnbrödswrapen:
1. Mixa alla ingredienserna till hummusen tills den är helt slät. Tillsätt lite vatten om det är svårt att mixa!

2. Skala och riv moroten på den grova sidan av rivjärnet. Blanda moroten med 1 msk vitvinsvinäger i en skål. Låt stå i fem minuter.

3. Bred ut färskosten jämnt på tunnbrödet. Strö ut ruccola jämnt över färskosten och lägg därefter på den syrade moroten.

4. Lägg ut gurkskivorna, klicka ut hummusen och försök sprida ut den lite.

5. Toppa med de rostade solrosfröna, salta och peppra ordentligt.

6. Rulla ihop som en wrap och dela på två.

Läs mer: 9 matbilder i tjusiga mönster – som lika gärna kunde vara bordsdukar

Publicerat 13 juni 2016
Annons