Glutenfri fudge-brownie – på 4 ingredienser
Den här brownien är full av protein, banan och jordnötssmör. Dessutom är den otroligt enkel att göra, glutenfri – och helt vegansk.
Vi ska göra vårt bästa för att skriva klart det här receptet utan att springa iväg och baka fler brownies…
Läs mer: Enkla och goda jordnötsbollar – på bara 15 minuter
Du behöver:
- 6 mogna bananer (ungefär 5 dl när de är mosade)
- 2,5 dl jordnötssmör (eller annat nötsmör)
- 8 msk proteinpulver
- 4 msk kakao
Gör så här:
1. Värm ugnen till 180 grader. Smörj en bakform, eller klä i bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter.
2. Mosa bananerna och vispa ihop ordentligt med jordnötssmöret. Rör ner proteinpulvret och kakaon med en sked, och häll sedan ner i bakformen. Ställ i ugnen till önskad konsistens, mellan 12-20 minuter.
3. Låt svalna i minst 10 minuter innan du skär upp. Kan sparas i kylen i ungefär tre dagar (vi tror dock inte att du kommer få det problemet).
Foto: Gimme delicious
Läs mer: Ljuvlig sötpotatispannkaka med kokosgrädde