Så enkelt gör du chokladfondue i mikron
Du behöver inte en fonduegryta för att bjuda på chokladfondue. Så här enkelt gör du efterrätten i mikron.
Chokladfondue var 80-talets stora hit och vi förstår verkligen varför. Det är en enkel efterrätt som binder samman middagssällskapet i en härlig social tillställning där alla doppar ur samma skål. Chokladfondue görs ofta i en speciell fonduegryta men det finns betydligt enklare sätt att avnjuta den på. Till exempel i en mikro!
För 2 personer
Tid: 5 minuter
Du behöver:
4 msk mjölk
Ca 50 g choklad
Det du vill doppa i chokladfonduen: marshmallows, jordgubbar, kex…
Fonduepinnar eller liknande för att kunna doppa
Gör så här:
Häll mjölken i en liten skål.
Värm i mikron i ca 1 minut på högsta effekt.
Bryt chokladen i mindre bitar och blanda ner i mjölken.
Värm i mikron i ytterligare 30 sekunder – eller tills chokladen är smält.
Rör om – och doppa!
Receptkälla: Wikihow