Så gör du sommarens goda drinkar
Syrlig rabarber, uppdaterad jordgubbssmak och en hint av jasmine. Här är sommarens drinkar du absolut vill bjuda på.
Värmen smyger sig in över Sverige och solen kikar fram. Det är nu man vill ha härliga middagsbjudningar eller ta spontana after work med kollegorna. Här är tre underbara drinkrecept som passar till just dessa tillfällen.
Tips! Köp hem torkade blommor i vackra färger för att piffa till drinken. Vackert för ögat!
The Rhubarb
Det här behöver du:
35 ml Beefeater gin
15 ml rabarberlikör (kan exluderas)
50 ml rabarbersockerlag
20 ml citronjuice
Sodavatten
Så gör du:
Häll i gin, rabarberlikör, sockerlag och citronjuice i en shaker.
Skaka och sila upp i isfyllt highballglas.
Fyll upp med sodavatten.
Garnera med lång rabarberzest.
Jasmine Daiquiri
Det här behöver du:
25 ml Havana Club 3 yr (ljus rom)
25 ml jasminelikör
10 ml vaniljsockerlag
20 ml limejuice
Så gör du:
Håll i ingredienserna i en shaker.
Skaka och fyll upp i cocktailglas.
Garnera med ätbar blomma.
La Belle Epoque
Det här behöver du:
35 ml jordgubbinfuserad punsch
20 ml Absolut Elyx
Champagne
Så gör du:
Till den här drinken behöver du även infuserad punsch med jordgubbar som ska stå cirka en dag för att smakerna ska dra. Du kan lägga det tillsammans i en inläggningsburk. Det går även bra att använda frysta från sommarens skörd.
Häll i punschen och Elyx i ett rymligt champagneglas.
Fyll upp med Champagne.
Rör försiktigt i glaset så att alla ingredienser blandas.
Garnera med brudslöja.