Så lyckas du med svartkålstartelett i jul

Annons

Tartelett med stiltoncrème & svartkål
Ingredienser till 6 pers:
1 svartkålshuvud

4 msk olivolja

salt och peppar

Stiltoncrème:
2,5 dl mascarponeost

150 g stilton

Deg:
125 g smör

3 dl vetemjöl

3 msk kallt vatten

1 nypa salt

Gör så här:

1. Skär smöret i tärningar, smula samman mjöl, salt och smör med fingertopparna. Tillsätt vatten.

2. Kavla ut degen till en rektangel. Lägg sedan i formen och pressa fast kanterna, nagga botten lite.

3. Förgrädda på 225° i ca 10 min, ta ut och pensla med upp­vispat ägg. Baka i ytterligare 10 minuter Låt svalna.
4. Blanda mascarponen med smulad stilton i en bunke.

5. Skär ner svart­kålen i mindre bitar, låt de små bladen vara hela. Stek i oliv­olja, salta och peppra, och lägg sedan ut på en plåt. Baka i ca 10 min på 200°.

6. Låt svalna.
7. Bred ut stiltoncrèmen i tartelettskalet och lägg på svartkålen. Servera ljummen eller kall.

Recept och styling: Linda Lundgren
Foto: Roland Persson
Styling: Duk, linne på metervara. Stenskiva, Posh Living. Assiett, Garbo. Champagneglas, Riedel.

Publicerat 26 november 2015
Annons