Tartelett med stiltoncrème & svartkål
Ingredienser till 6 pers:
1 svartkålshuvud
4 msk olivolja
salt och peppar
Stiltoncrème:
2,5 dl mascarponeost
150 g stilton
Deg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
1 nypa salt
Gör så här:
1. Skär smöret i tärningar, smula samman mjöl, salt och smör med fingertopparna. Tillsätt vatten.
2. Kavla ut degen till en rektangel. Lägg sedan i formen och pressa fast kanterna, nagga botten lite.
3. Förgrädda på 225° i ca 10 min, ta ut och pensla med uppvispat ägg. Baka i ytterligare 10 minuter Låt svalna.
4. Blanda mascarponen med smulad stilton i en bunke.
5. Skär ner svartkålen i mindre bitar, låt de små bladen vara hela. Stek i olivolja, salta och peppra, och lägg sedan ut på en plåt. Baka i ca 10 min på 200°.
6. Låt svalna.
7. Bred ut stiltoncrèmen i tartelettskalet och lägg på svartkålen. Servera ljummen eller kall.
Recept och styling: Linda Lundgren
Foto: Roland Persson
Styling: Duk, linne på metervara. Stenskiva, Posh Living. Assiett, Garbo. Champagneglas, Riedel.