Så lyxar du till julens ägghalvor

Annons

Ägghalvor med västerbotten & löjrom
Ingredienser 6 pers:

6 ägg

1,5 dl riven västerbottensost

3 msk majonnäs

1 msk finhackad scharlottenlök

svartpeppar

3 msk löjrom

2 msk hackad gräslök

Till garnering:
Lite färsk körvel

Gör så här:
1. Koka äggen i ca 8 min, skölj direkt i kallt vatten tills de är kalla!

2. Dela äggen och ta försiktigt ut gulan. Lägg den i en bunke, tillsätt majonnäs, lök och västerbottensost.

3. Blanda samman med gaffel till en slät smet, eller kör i mixer.

4. Smaka av med lite peppar.

5. Fyll en spritspåse med äggsmeten och spritsa ut i ägghalvorna.

6. Toppa med löjrom och gräslök.

7. Deko­rera med körvel och extra gräslök. Gott till julsillen.

Recept och styling: Linda Lundgren
Foto: Roland Persson
Styling: Tallrik, Calle Forsberg. Sked, Artilleriet.

Publicerat 08 december 2015
Annons