Ägghalvor med västerbotten & löjrom
Ingredienser 6 pers:
6 ägg
1,5 dl riven västerbottensost
3 msk majonnäs
1 msk finhackad scharlottenlök
svartpeppar
3 msk löjrom
2 msk hackad gräslök
Till garnering:
Lite färsk körvel
Gör så här:
1. Koka äggen i ca 8 min, skölj direkt i kallt vatten tills de är kalla!
2. Dela äggen och ta försiktigt ut gulan. Lägg den i en bunke, tillsätt majonnäs, lök och västerbottensost.
3. Blanda samman med gaffel till en slät smet, eller kör i mixer.
4. Smaka av med lite peppar.
5. Fyll en spritspåse med äggsmeten och spritsa ut i ägghalvorna.
6. Toppa med löjrom och gräslök.
7. Dekorera med körvel och extra gräslök. Gott till julsillen.
Recept och styling: Linda Lundgren
Foto: Roland Persson
Styling: Tallrik, Calle Forsberg. Sked, Artilleriet.