Siri Barjes bästa sommarkrogtips runt om i Sverige i sommar
Matstylisten, tv-kocken och kokboksförfattaren Siri Barje tipsar om matupplevelser från Gotland till Bräcke.
Kocken och Instagramstjärnan Siri Barje, eller olivehummer som hon heter på sin inspirerande Instagram, är utbildad kock vid Grythyttans Restaurangskola och har jobbat på restaurang Shibumi i Stockholm – och drivit en vegetarisk sommarrestaurang på Öland. För Residence listar hon sina sommarfavoriter bland Sveriges alla krogar.
Grythyttans Gästgivargård
Grythyttan
I min forna och kära studentstad ligger Gästgivargården som öppnade redan på 1600-talet av drottning Kristina. Grythyttan på sommaren är en idyll, vackra sjöar, cool skog och självklart matfokuset i byn. Väl värt en omväg för god mat, historia och bevarade, magiskt fina hus!
Krus
Åre
Åre är OTROLIGT på sommaren. Krus är Fävikens bageri och typ lyxiga kafé där det serveras lokala råvaror, grymma bakverk och coolare versioner av kafémat. Sist åt jag snökrabba med brynt smör, bakad spetskål och den godaste croissant som jag någonsin har smakat. Mitt i Åre, går ej att missa.
Holy Smoke
Bräcke
Bäst BBQ i Sverige. Maten är otrolig, stället är mysigt men rufft, coolt men inbjudande. Det ligger mitt ute på vish- an som jag älskar. Det finns en trevlig shop. Åk dit på lunch en solig dag, du kommer inte att bli besviken.
Vina
Sofiagatan, Stockholm
Vina på Södermalm ligger lite undangömt på en bakgata i söderläge med utsikt över ett lummigt torg. Gå dit och käka en avslappnad och typ kontinental middag, lita på att personalen rekommenderar ett bra vin och ät deras goda oliver. AW, middag eller snacks, allt funkar här. Bäst!