Vinterns godaste: Earl Grey-cocktail med whiskey och kanel
Den här festliga cocktailen med Earl Grey som bas tar ditt te till en helt ny nivå.
Blanda med whiskey, honung och juliga kryddor och du är redo för helgens roligaste tebjudning.
Earl Grey-cocktail med whiskey och kanel
Du behöver:
1 kanelstång (fler om du vill använda som garnering)
3 tsk honung
Whisky eller bourbon
1 tsk Earl Grey löste
2 kardemummakärnor
Färsk ingefära, skivad
Gör så här:
1. Koka upp en liter vatten till ditt Earl Grey-te. Låt téet stå och dra tillsammans med kardemummakärnorna, kanelstången och några skivor färsk ingefära i cirka fem minuter.
2. Ställ teblandningen åt sidan och låt svalna. När det är ljummet kan du blanda i honungen. Låt det sedan kallna helt, för att påskynda processen kan du ställa kastrullen på något svalt ställe.
3. Lägg några isbitar tillsammans med whiskeyn i kylda glas och fyll upp med den kalla teblandningen. Cirka 4 cl whiskey per glas brukar bli lagom.
4. Garnera med kanelstång och servera.
Du kan självklart anpassa mängden efter hur många serveringar du önskar, samt om du vill förstärka någon av smakerna.
Källa och foto: We love handmade
Läs mer: