Så lyckas du med hemmagjord glass – på två ingredienser
Det här kan vara världens enklaste glassbas – och du kan smaksätta den hur du vill.
Du behöver ingen glassmaskin för att göra glass hemma. Det går både snabbt och lätt med vispad grädde och karamelliserad mjölk.
Resultatet är en ljuvlig, lätt kolasmakande glassbas som kan varieras i oändlighet.
Och den är verkligen superlätt att göra.
Du behöver (för 4 personer):
5 dl grädde
En burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)
Gör så här:
1. Vispa grädden fluffig.
2. Rör i dulce de leche och blanda till en slät glassbas.
3. Häll upp i mindre mindre behållare, till exempel matlådor eller skålar som du täcker med folie. Frys i 2–3 timmar. Färdigt!
Det här receptet är perfekt om ni är flera som ska göra glass, men har olika smak. Ni kan lätt smaksätta de mindre skålarna med era personliga favoriter. Rör ner lite sylt till en jordgubbsrippel, eller blanda i krossad choklad eller kakor.
Bara fantasin sätter gränserna!
via: Bigger Bolder Baking